Mangy

Mangy jsou prostě nej, absolutně je zbožňuju.

Pokaždé když objevím další super romantickou mangu tak si říkám „Ok, jednu kapitolu denně, víc ne, ať mi to vydrží, ať se mám každý den na co těšit. Vydrží mi to tak dva dny. Pak je to „ještě jednu ..a tak joo tak ještě jednu….něco před půlnocí :“ještě jednu a jdu fakt už spát!!“ 😀 

Jo, mangy jsou skvělý. U mě je pravidlem to, že dobrou mangu objevím jednou za čas. Když ji dočtu, následuje nějaký seriál, když je to zrovna seriál podle té mangy tak je to uplně super, pak dlouho nic a zase jedna manga , seriál atd ….nechávám si čas na rozdýchání, čekám až toho bude víc.

Dřív jsem chtěla číst jen dokončené tj. kompletně přeložené mangy až do poslední konečné kapitoly. Ale pak jsme přišla na to že jich moc není,tedy aspoň ne těch romantických a teď jich mám pár rozečtených a čekám na překlady. Ano, občas v tom mám zmatek ale o to víc se těším, až si je zas někdy přečtu znovu, od začátku. Škoda jen že u nás moc nevycházejí. Kdyby to šlo, otevřela bych si tiskárničku a všechny ty nádherné mangy bych pro vás vytiskla, sešila a rozdávala o svátcích jako dárky.

Každá další manga kterou přečtu je lepší než ta posledně a je zase trochu jiná. Některé mangy jako třeba Lovely Complex nebo Kamisama Hajimemashita jsem ani nečetla protože jsem nejdřív viděla seriály a tak si raději čtu ty nepoznané a tyhle si nechávám pro strýčka „animepříhodu“.

Ještě je třeba říci že čtu převážně jen romantické a komediální mangy, někdy je to drama ale žádné sci fi. Tak konec flákání. První manga jakou jsem četla je :

Alice 19tht…

*Romantika,drama,fantasy*

Alice je zamilovaná do svého staršího spolužáka ,senpaie vyučujícího lukostřelbu. Je malá, se stejně malým sebevědomým, plachá a nesmělá. Ale objeví jiný svět. Svět ve kterém jsou vidět démoni kolem lidí. Démoni, kteří vznikají z lidských negativ. Z temných myšlenek, křivd, lží a prokletí. Alice je schopná s tím bojovat a stává se součástí světa ve kterém objevuje všechny lidské pozitivní vlastnosti a to, jak je použít proti zlu. Zamotá se do toho její krásná sestra která je zamilovaná do stejného muže no a máme příběh sám o sobě. Tenkrát jsem si myslela že je ta manga naprosto úžasná ale teď mám raději víc ty romantické oddechovky bez nadpřirozena. Každopádně je to moc moc moc dobrá manga!!! Napínavá a trochu temná.

40 kapitol – komplet

Akuma na Eros

romantika, erotika,

Ojoj!!!

Právě jsem dočetla tuhle mangu a je to tedy něco!! Zkráceně – Mladá dívka touží po školním idolovi s andělskou tváří. Aby si získala jeho lásku, použije kouzlo z magické knihy pro vyvolání démona-samotného Satana. Ten je její přání ochoten vyplnit ovšem na oplátku chce být první, s kým stráví noc. Co ale dělat, když sám satan je ještě krásnější než andělský idol a je tak moc sexy????

Je to odvážné, žhavé a moc se mi to líbilo !!

4 volume – 17 dílů – komplet

(www.anime-manga.cz)

My Wonderful Sweets

Pěkná, romantická jednorázovka co neurazí a zpříjemní den.

(shinigami-page.blog.cz)

1 kapitola-kompletní

My hero!

Musím říct že mangy, kde je „pan Božský“ tak trochu nemehlo a smolař jsem se trošku bála ale bylo to super. Krásné, vtipné, roztomilé. Můžu jen doporučit!!!

1 serie – 8.kapitol – komplet

(shinigami-page.blog.cz)

Iinchou no Himegoto

Tak tahle manga se mi hodně líbila!!! Odvážná dívka se zamiluje do mafiána. Moc krásného mafiána. Četlo se to úplně samo a krásně 🙂 . Jen jsem jako mnozí čekala na konci nějakou tu odvážnější kapitolku. Celou dobu jsou tam totiž náznaky a manga k tomu směřuje. Ale i tak je to super!!!!

1 serie – 10 kapitol -komplet

(shinigami-page.blog.cz)

Strobe Edge

Moc krásná manga!!! Romantika, školní život, přátelství. Doporučuji po přečtení zkouknout i výborný film a najít si na youtube tu písničku co spolu poslouchají ve sluchátkách. Zazní ve filmu.

Dengeki Daisy

romantika, drama, akce

Naprosto skvělá manga!!!Víte, vždycky si vybírám romantické komedie ale protože přeložených shoujo mang není zas tak moc, nedávno jsem četla jednu mangu jejíž popisek obsahoval i slovo drama. Říkala jsem si že to nebude tak hrozné ale bylo. Došlo v ní k rozpadu té krásné lásky, otěotnění s jiným mužem, průšvih u rodičů…co na tom že konec byl šťastný když se odehraje v poslední krátké kapitole. Vím, tohle je život ale mangy čtu právě pro tu krásu a radost co ve mě vzbouzejí.

Tahle manga, i přesto že je to také drama, taková NENÍ!!! Je naprosto dokonalá!! Láska tam přetrvává od začátku do konce, je vtipná, napínavá, a neřeší se tam právě jen ty vztahy ale i docela zajímavé a cool záležitosti. Intimní sblížení zamilovaného páru se pořád a pořád oddaluje ale nechybí pravidelná dávka toho krásného „ach, pane bože už se políbí!!“ Vlastně nemám si u ní nač stěžovat. Ten, kdo to napsal je u mě bůh a ten kdo to překládá je také bůh 🙂

Budu se k ní ráda pravidelně vracet. Zatím jsem četla 3x a pokaždé paráda!!

(/www.anime-manga.cz)

The Bridge of te Watter God

Tohle byla má druhá manga a uchvátila mě svou kresbou. Je o dívce, kterou jako nevěstu – obětinu pro vodního boha pošlou lidé z vesnice do vodního království. Vodní bůh který je mimochodem úžasný se do ní samozřejmě zamiluje ale bohužel se stane mnoho a mnoho zvláštních zvratů a záhad. Velmi krásná, složitá a zajímavá manga.

Má neuvěřitelnýh 119 kapitol a stále vychází!!!!

L-DK

Hodně známá romantiká komedie. Středoškolačka bydlí ve stejném domě s jedním moc pěkným spolužákem kterého zbožňují všechny holky až na ní , takže klasika 🙂 (Ne)šťastnou náhodou se jí povede vytopit mu byt a on se na dobu, než mu byt dají do kupy, nastěhuje k ní. A tím to všechno začne. Manga se stále překládá a je moc pěkná!

Doporučuju stejnojmenný film, je boží!!!

Namaikizakari

Tahle manga je u mě na prvním místě v shoujo mangách. Je to romantická pohodovka, s trochou basketballu.

Naruse i Machida jsou úžasní, hlavně teda Naruse 🙂 To je ten fešák.Tenhle příběh je boží v tom, že nikam nespěchá a jejich vztah, po fyzické i duševní stránce se rozvíjí velmi pomalu a přitom tam nějaký pokrok vždycky je, takže mě pořád a pořád baví. Je to napínavé, zábavné, jiskřivé, roztomilé…no prostě boží!!!

Chybí tu drama a příběhy ostatních postav jako je třeba v PS:I love you. A to je dobře, to dělá tuhle mangu originální, nevyhrocenou a pohodovou. Vracím se k ní protože se těším, ne proto, aby se mi ulevilo až se „to“ vyřeší.

Kodoku na tonakai

Krátká vánoční fantasy romance.

1 kapitolka

Sora Log

romantika, drama

Tahle manga mě z počátku odrazovala zvláštním stylem kresby ale dala jsem jí šanci a dobře jsem udělala. Je nádherná!! Má všechno,co má mít. Romantiku, touhu, zápletku, naději, lásku a hvězdy.

Zase jedna z kvalitních, krásných mang. Má oblíbená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *