Ve stopách Totora 2

Tak se do toho pustíme. tentokrát si zavzpomínám na to, jak jsem si vyrobila krásnou Totoří truhličku na šperky. V Kiku jsem si koupila obyčejnou dřevěnou truhličku za pár kaček. Pak už mi stačily jen akrylové barvy,černý permanentní fix a univerzální lak. Motiv jsem si našla na Pinterestu a lehoučce si vše poupravila podle sebe. Co na ní říkáte?

V Číně se dá sehnat spousta věciček s naším lesním sousedem.

Mě došel jednoho dne pytlíček také z Číny a můj Tomoe mě tím udělal moc šťastný den.

figurky Mei a Totoro na zastávce

Mám tu jeden obrázek, není uplně ideální ale já ho mám moc ráda. Dostala jsem kdysi od mé onii-chan hotové obrázky pro děti s nějakými motivy myslím že letadla a mašinky. Ona je měla z druhé ruky a byly určené na vyhození. Měly pěkné, dřevěné rámečky a tak jsem jeden obrázek vzala a přetvořila ho podle sebe.

Chybí mi tam černé linie, mám chuť tu ceduli autobusové zastávky pěkně obtáhnout ale myslím, že bych to tím zkazila. je dokonalý tak jako je, a máme ho už asi 7 let.

Totoří kapsička

Zase jeden dáreček od Tomoeho. Je na zip, vejde se do ní zrcátko, žvýkačky, klíče a malý amulet nebo látkový kapesník. Šetřím si jí na výlety do města. Je krásná a heboučká.

A co říkáte na Totoří mňamky? Pozor, obrázky z Pinterestu jsou silně návykové 🙂

Totoří závěs

Tenhle Totoří závěsný kolotoč jsem ušila mému Daichimu do pokojíčku.

potřebovala jsem:

filc a potřeby na šití v Totořích barvách, výplň co se používá do plyšáků nebo polštářů, šedou vlnu, březové proutky, korálky v Totořích barvách .

Filc koupíte v dobrém papírnictví, výtvarných potřebách nebo v galanterii, výplň zrovna měli v Kiku za 25kč ve výprodeji jinak to samé co filc, kroužek na kterém Totoříci visí jsou březové proutky svázané do kruhu a obmotané šedou vlnou. Ten je ještě navíc obmotaný šedým provázkem na který jsem postupně navlékala různé korálky ale až při obmotávání kruhu. Vy jako kruh můžete použít třeba kolečko vystřižené z kartonu či něco jiného, já ráda používám právě březové větvičky, kterých je na jaře dost, protože se prořezávají stromy a kolem cest jich najdete spoustu bez toho aniž by jste museli rvát větve z živého stromu. Jednotlivé Totory, žaludy a listy ušijte podle fantazie. Totory jsem vycpala jen lehce výplní. Vše jsem vždy prošila naskrz jednou nití a tu přivázala na kroužek.

A poslední kousek v dnešním díle:

Totoří Mikina

Tahle Mikina mi přišla opožděně od Ježíška. Objednal ji z Číny. Je z umělého materiálu takže si ji šetřím pro šťastné dny, jakmile ji budu často prát, scuflikatí. Bohužel v Číně se těžko shání něco co by bylo převážně bavlněné ale já ji mám přesto moc ráda :-).

A pár kousků pro inspiraci.

Mějte se fajn, brzy bude další díl a ať je dobrý duch Totoro s Vámi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *