Skrytá v bublině

Miluji Vánoce, dárečky a to krásné očekávání. Ale možná proto, že už toho na mě bývá moc, nebo proto že mám už jen měsíc a půl do porodu Mey, možná proto mám poslední dobou dny , kdy chci ze všeho toho vánočního ruchu vystoupit a schovat se do své skryté anime bubliny.

Je jedno že venku je 30 cm sněhu, že v kuchyni se mi chladí další várka vanilkových rohlíčků a za chvíli mě čeká souboj meči s malým Daichim. V tu chvíli, v ten okamžik, je to můj čas. Můj svět. Svět modrýc hortenzií a lehounkéo jarnío vánku, který mi k nohám přivane tančící, sakurové lístky.

V té bublině si čtu romantickou mangu a přitom mi hraje Ponyo, nebo Cesta do Fatazie.V tom světě je slunce a modré nebe. Růžová zmrzlina a modrá limonáda. Je v něm vzkaz, tajně napsaný na zdi jen pro mě a kocour co mě zavede na místa, kde jsem nikdy nebyla.

Je tu ticho, žádné hlasy, jen zpěv ptáků.Procházím se po lese a nacházím oříšky a semínka, která z pytlíku vytrousil malý, modrý Totoro. Procházím se a ve chvíli, kdy na mne dolehne smutek, je tu on. Můj muž, co mě doprovází. Jen tiše jde vedle mě a prožívá tu chvíli se mnou. Ví jak moc jsem teď zranitelná a tak jen dolíží, abych se neztratila.

Až na Vás dolehne předvánoční stres, vypněte. I kdyby to mělo být v noci, kdy je v domě konečně ticho. Zachumlejte se do deky, nasaďte si sluchátka a vplujte do světa anime. Nechte se prohřát letním sluncem a uvolnit chladem a tichem prastarého lesa. Nalaďte se a odpočiňte si.

A až se vzchopíte, užijte si ty pravé vánoce!! Vyražte s těmi nejmilovanějšími na Vánoční trhy, dejte si svařáka a trdelník. Kupte si novou ozdobičku nebo voňavé mejdlíčko. A když už tam budete, nezapomeňte se mrknout do nejbližšího vietnamského obchůdku, jestli tam na vás nečeká nějaký poklad za pár kaček, který si sami nadělíte pod stromeček. A psssst, nikomu ani muk 🙂

Krásné Svátky Vánoční a spoustu barevných anime bublin Vám přeje Hotaru!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *