Japonsko – Gejša a Samuraj

Sérii „Kouzelný atlas putování časem“ jsem dosud neznala ale když jsem narazila na tuhle knížku, ihned mě zaujala. A tak jsem si jí nadělila k narozeninám a přečetla. A musím říct že mě chytla. Je krásná!!!! Co jsem o gejšách a samurajích ještě nevěděla, dočetla jsem se tady. Nádherný pohled na staré, tradiční Japonsko. Je tam napětí, dobrodružství, historie i trocha romantiky.

Hodně se mi tam líbí důraz kladený na etiku a tradiční způsob oslovování ostatních osob, starších, mladších, výše postavených, opravdu hezky a jednoduše napsáno a nádherně vloženo do příběhu.

Příběh odsýpá, je tam stále napětí, knížka je čtivá. Překvapilo mě že česká autorka může napsat něco tak krásného a Japonského 🙂 To je něco pro mě.

Jasně, pro mě by tam té romantiky mohlo být klidně víc a bůh ví co ještě ale kniha je určená čtenářkám od devíti let a myslím že číst si to tak v jedenácti, plně by mě to uspokojilo a zanechalo by to ve mě příjemné a tak nějak kouzelné pocity stejně jako teď. Určitě si knihu moc ráda ještě několikrát přečtu.

To bych nebyla já abych si hned nepořídila origoš záložku přímo do téhle knihy. Tentokrát mi postačilo vytisknout si obrázek z Pinterestu. Ale hodí se ne?

Doporučuji všem fanynkám Japonska a všem prima otaku dívkám!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *