Můj slunečník

Příběh mého papírového deštníku začal, když jsem dělala objednávku v jednom eshopu s kreativními potřebami. Ve výprodeji jsem úplnou náhodou našla čistý papírový deštník k dotvoření. To byla má příležitost.

Je menší, v průměru asi 50 cm, bude sloužit jen jako dekorace.

A protože mám moc ráda vodu a všichni milujeme žáby, motiv mi přišel na mysl hned. Trochu jsem se inspirovala na Pinterestu, popadla vodovky….

a můj papírový deštníček byl hotov. Už visí na chodbě naší svatyně.

V Japonsku se dříve využívaly deštníky z hedvábí a z voskovaného papíru nejen proti slunci ale i jako ochrana před deštěm , sněhem a samozřejmě sakurovými květy…..ach to je krásné jen na to pomyslím.

Pokud se vám deštník/ slunečník zalíbil, můžete si ho úplně sami vyrobit podle návodů které se dají na netu najít, nebo si koupit hotový k dotvoření jako já. Stejný se dá sehnat na stoklasa.cz Pomalovaný, krásný a za rozumnou cenu se dá sehnat samozřejmě na aliexpressu. U nás pak doporučuji ceske-tradice.cz nebo world-shop.cz. A pro originální kousek s příběhem můžete zavítat i na aukro nebo jiný podobný bazarový shop.

Můžou sloužit jako krásná dekorace do bytu , ke kostýmu, nebo i na svatbu!!! Kdybych se ještě někdy vdávala, určitě si jeden zase pomaluji 🙂

PS: Znáte ty malinké papírové deštníčky? Přidávali se v cukrárně do pohárů když jsem byla malá. Před pár lety jsem si jich pár koupila někde v domácích potřebách. Zbyl mi poslední a ten mi často zdobil nástěnku.

Když jsem začala psát tenhle článek, Tomoe mi řekl : „Vzpomínáš jak se ty vrcholky deštníků daly rozdělat a byly v nich srolovaný Čínský noviny?“ Ooooo takové tajemství, takovou vychytávku, takové žůžo jsem potřebovala slyšet. To je něco pro Hotaru.

Neznám a chci to ověřit. Vy to znáte??? Musím říct že jsem si deštníčky z cukrárny brala domů a doufala že mi vydrží co nejdéle, než se rozlámou, pomačkají a já je budu muset vyhodit. Ale rozebrat je? No asi to bude tím že nejsem kluk. Každopádně jsme popadla foťák, své poslední papírové paraplíčko a poprosila Tomoeo ať mi ten svůj liščí trik ukáže. „To jsme byli malí, teď už to tam asi nebude.“ nechtěl asi abych byla zklamaná.

Aaaaa…….Byl tam!!Srolovaný kousek čínských novin!!!!

No, nevím jestli jsou to 100% noviny ale budeme věřit že jo, přece jen je to zajímavější 🙂

Tak co, najdete někde doma taky jeden nebo pro ně vyrazíte ven? Pište, jestli i vy jste našli tajný vkaz v deštníčku!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *