Moje cesta do fantazie

Tuhle knížku jsem úplnou náhodou zahlédla na stránkách megaknihy.cz když jsem hledala knížky s Ghibli tématikou. Rozhodla jsem se koupit si jí na letní dovolenou a moc jsem se těšila až si ji budu číst.

Přece jen, přečíst si knížku od české autorky ve které budou figurovat postavy z anime filmů, to jsem já knihomolka a otaku v jednom, musela. Knížka má moc hezkou obálku. Zbývalo si k ní ještě vyrobit hezkou záložku tak jsem se do toho hned pustila.

A pak už jsem se pustila do čtení. Je to román pro holky a ano, hodně se tam mluví o filmech studia Ghibli a o Totorovi. Je to hezká knížka. Nic z čeho bych byla paf ale neurazí.

V mé fantazii by to totiž měl být příběh plný lesních duchů, rozkvetlých sakur, fantasy bytostí, vášně a lásky. Ale tohle je příběh takový, jaký se klidně může odehrát vedle u sousedů. Tím že jsem zvyklá na magické mangy se kterými lítávám do jiných světů, bylo tohle pro mě trošku moc usazené tady v Čechách, v realitě kterou zažívá každý z nás a to není právě ten únik který tak ráda vyhledávám. Ale jak už jsem řekla, knížka neurazí, je milá a autorku obdivuji a uznávám. Myslím si že je to u nás první román kde se vyskytuje pojem Totoro . A to je super 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *