Daruma

Už jsme si tu představili kočičku pro štěstí Maneki-neko ale co Darumu? Znáte?

Daruma je také soška pro štěstí a jeho prázdné oči mají svůj význam. Když vyslovíte své přání, vybarvíte levé oko. Když se Vám přání splní, vybarvíte pravé.

Co potom? Zajděte na první lednový festival Hatsuichi Matsuri do města Maebaschi. Je to jistě úžasný zážitek. Celá jedna dlouhá ulice se zaplní stánky s novými soškami pro štěstí.

Obvykle se vyrábějí z papírmaše. Přineste si sebou všechny své vysloužilé Darumy. Ty se navrší na velkou hromadu v areálu svatyně a tam se rituálně spálí. Můžete přitom svému Darumovi poděkovat a dát poslední sbohem.

Četla jsem že když se u tohoto ohně ohřejete, budete se následující rok těšit pevnému zdraví.

No, mě zbylo trochu hlíny tak jsem pár Darumů vyrobila i pro nás. Děti se na ně hned vrhly ale myslím že příště je udělám také z papírmaše ať je můžeme spálit. Mei už má u svého Darumy vybarvené obě oči, přání se splnilo.

Nakonec jsem využila i dřevěnou placku uříznutou ze špalíku. Obrousila a pomalovala fixami na dřevo a kámen. A ještě jednoho vytisknout na fotopapír a šup šup něco si přát.

To pěkné pozadí je moje šťastné tričko 🙂

Hledala jsem inspiraci na pinterestu a našla třeba tohle razítko!!

Diářek či deník by taky nebyl špatný!

Našla jsem Darumy plstěné, háčkované, dřevěné, skleněné, šité. Fantazii se meze nekladou a já se těším na fotky Vašich bůžků pro štěstí. Tak posílejte!!!

Různé barvy, různé významy,

ale klasika zůstává, Daruma v červené.

Tak hodně štěstí, ať se Daruma povede!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *